Lavenergihuse hjælper både miljøet og din pengepung

Bo godt og fornuftigt i dit lavenergihus (foto benee-huse.dk)

Bo godt og fornuftigt i dit lavenergihus (foto benee-huse.dk)

Er du også en af dem, der synes det er svært at gøre noget godt for miljøet? Der er konstant omtale af problemerne omkring miljøets udvikling i medierne, men det udebliver tit, hvad man som enkeltperson kan gøre. Så ja, hvad gør man egentlig? En af mulighederne er at bygge et lavenergihus. Husene kaldes også passivhuse, og det er simpelthen fordi, de passivt står til mens resten af verden fræser af sted på dyrebarbrugt energi.

Et lavenergihus kan du bygge hvor du vil og i den stil, du bedst kan lide. Hvis du er til funkisvillaer, er det en løsning. Det samme er en bungalow. Men hvad er det så overhovedet, der sker, når man får et lavenergihus? Først og fremmest sikres en god ventilation, der både er god for dig og for husets tilstand. Man har så tit hørt, det er vigtigt at lufte ud en gang om dagen. Med en ventilation sikres et godt indeklima, så hvis du ikke husker at få åbnet vinduerne – eller det er så hundekoldt, at man slet ikke har lyst til at åbne vinduerne, hjælper et lavenergihus en godt på vej.

Med et godt indeklima sikres også et en god temperatur i hjemmet. Det betyder, du ikke behøver at regulere varmen hele tiden.

Med et solcelleanlæg kan du holde på varmen

Mange lavenergihuse er bygget med et solcelleanlæg på taget. Det betyder, at du sommeren lang kan opfange al den energi, solen bringer, og gemme det lige ned i dit hjem. På den måde trækker på ikke på jordens ressourcer, du behøver ikke betale elafgift i de mængder, du tidligere har gjort og i sidste ende holder du varmen – ligesom du altid har gjort – men på en måde, der er bedre både for pengepungen og miljøet.

Når alt skal være miljøkorrekt, kan man nemt komme til at frygte, at ens bolig ender med at ligne et laboratorium for klimafanatikere. Det er ikke nødvendigvis sandt. Hvis du bygger dit lavenergihus fra bunden, er der naturligvis rig mulighed for at du selv kan påvirke dets udseende. Og det samme gælder faktisk for gamle huse, der får en lavenergirenovering – i sidste ende, er det dig der bestemmer, i hvilken stil du vil tage dig af miljøet.

Klik her og se forskellige lavenergihuse.

Share
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.
You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to“Lavenergihuse hjælper både miljøet og din pengepung”

Leave a Reply